Rädd.

Jag är politiskt aktiv. Jag är vänsterpartist. Jag är på riktigt rädd att bli förföljd och hotad efter valet. Om SD får något att säga till om är jag rädd att vänstersympatisörer kommer att terroriststämplas och jag kommer att få söka politisk asyl på Island.

Jag undrar om de som tänker rösta på SD vet vad de ger sig in på. Om de tänker så kort och trångt att de stirrar sig blinda på invandringen. Om de har köpt hela skrämselpropagandan att ALLT är invandrarnas fel. Det är inte invandrarnas fel att äldrevården är dålig (i själva verket skulle många kommuner inte klara sig utan de invandrare som arbetar inom äldreomsorgen). Att skolan är dålig är inte heller deras fel (det är alliansens ”entrepenörskola” som visat sig inte funka som de hoppades). Arbetslösheten har sjunkit – även bland unga. Det går bra för Sverige men det målas upp en bild av ett land i kris.

Visst, vi lever i ett orättvist samhälle där kvinnor fortfarande tjänar mindre än män, där de rikaste betalar mindre i skatt, där stora företag kringgår regler för att slippa betala skatt i Sverige. Men det är inte invandrarnas fel. Det är kapitalismens fel. Att hela tiden sträva efter större vinst, kostnadseffektivitet, att dra ner på personal för att dra ner på kostnader, det är inte invandrarnas fel. Det är profitjakten i det kapitalistiska samhället. Största möjliga vinst på bekostnad av människors liv.

Jag önskar att ”vanliga människor” kunde se vem som är fienden. Att de kunde se att detta med att vända människor mot varandra tar uppmärksamheten från den verkliga fienden.

Marknadens väl och ve är inte det viktigaste. Människoliv är viktigare. Oavsett var människan kommer ifrån.

Annonser